Passar svänghjul och tändplatta från Victoria EM50 på NSU Quickly-motor?

Passar svänghjul och tändplatta från Victoria EM50 på NSU Quickly-motor?

Publicerad

Fråga: Passar svänghjul och tändplatta från Victoria EM50 på NSU Quickly-motor?

Hans Helgesson

 

Svar: Jag har inte möjlighet att testa så mitt enda råd är att prova om de passar rent fysiskt. Generellt när det gäller tändsystem så finns det lite olika standardmått. Tändplattor kan ha två olika diametrar (minst) och svänghjulen har då också två olika innerdiametrar. Samma sak gäller konan på vevaxeln som kan skilja sig åt.

Om du inte har möjlighet att testa så får du mäta noga och kolla om de andra delarna håller samma mått. Passar de fysiskt och om motorerna har samma rotationsriktning på vevaxlarna så bör det fungera.

Jim Lundberg

On
Off

4 kommentarer

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Snart kopplar vi ur - och kopplar i

5 kommentarer

Jim Lundberg: Beskedet vi fick nyss fick av IT-avdelningen är att bytet ska ske under kvällen.

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2023-06

  • Classic Motor 2023-05

  • Classic Motor 2023-04

  • Classic Motor 2023-03

  • Classic Motor 2023-02

  • Classic Motor 2023-01

  • Classic Motor 2022-12

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206