Honda CB125 K5 som dödar tändstift

Honda CB125 K5 som dödar tändstift

Publicerad

Fråga: Har en Honda CB125 K5 som "dödar" tändstift. Sätter i nya stift och den startar lätt och går bra. Nästa gång är det omöjligt att få igång den, och då är det överslag i tändstiftet på vänster cylinder. Med ett nytt stift startar den och går fint igen, någon gång kan det hålla ett par åkturer men endast några sen är det likadant! Några tips?

Pelle

 

Svar: Frågan är vad som menas med "överslag". Är det så att gnistan far utanpå isolatorfoten istället för att gå till gnistgapet så beror det på att det bildats någon form av ledande beläggning (sot, metallpartiklar med mera). Då kan det bero på slitna oljeringar, ventilstyrningar eller liknande. Då borde det även komma blårök ur vänster avgasrör.

Men det kan eventuellt bero på att vänstra sidan av tändsystemet inte ger så stark gnista att minsta störning i form av beläggningar resulterar i att gnistan uteblir. Testa med att byta plats på tändspolarna och kolla om felet stannar kvar på vänster cylinder eller om det följer med tändspolen till höger cylinder.

Jim Lundberg

On
Off

2 kommentarer

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Snart kopplar vi ur - och kopplar i

5 kommentarer

Jim Lundberg: Beskedet vi fick nyss fick av IT-avdelningen är att bytet ska ske under kvällen.

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2023-06

  • Classic Motor 2023-05

  • Classic Motor 2023-04

  • Classic Motor 2023-03

  • Classic Motor 2023-02

  • Classic Motor 2023-01

  • Classic Motor 2022-12

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206