Hur många lameller i Husqvarna Äggmotor?

Kopplingen till Husqvarnas äggmotor som fanns innan Flintan.

Hur många lameller i Husqvarna Äggmotor?

Publicerad

Fråga: Hej, har bytt drivrem på min Husqvarna äggmotor, och nu när jag satt ihop den så vill den inte koppla, har kollat så stållameller ligger rätt, men upptäckte nu när jag kollade på sprängskissen, att det är tre lameller och fyra stållameller, men jag har fyra lameller och fem stållameller. Plockar jag bort dom så att det är som på skissen, så blir det ett glapp i lamellpaketet och det ska det väl inte vara?

Christian

 

Svar: Jag har bara uppgift om att det ska vara tre (fiber)lameller och fyra stållameller i äggmotorn. Det är möjligt att det finns andra varianter då äggmotorn uppgraderas i andra avseenden, men en grej med gamla mopeder är att de ofta haft många ägare som i sin tur kan ha modifierat olika saker.

Har vi någon som vet om det ska vara fler lameller än vad sprängskisserna visar? Lämna gärna en kommentar i fältet nedan.

Jim Lundberg

On
Off

2 kommentarer

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Snart kopplar vi ur - och kopplar i

5 kommentarer

Jim Lundberg: Beskedet vi fick nyss fick av IT-avdelningen är att bytet ska ske under kvällen.

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2023-06

  • Classic Motor 2023-05

  • Classic Motor 2023-04

  • Classic Motor 2023-03

  • Classic Motor 2023-02

  • Classic Motor 2023-01

  • Classic Motor 2022-12

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206