Husqvarna Novolette som får gashäng

Tidiga Husqvarna Novolette hade förgasare med flänsfäste (foto: Pär Bygdeson).

Husqvarna Novolette som får gashäng

Publicerad

Fråga: Hej. har en Husqvarna Novolette från 1953. Fick ett problem häromdagen när jag skulle byta lite packningar och sen skruvade ihop allt igen, på något sätt har jag gjort något fel med gasvajern för att den fastnar och då gasar den på fullt när man startar moppen utan att jag gör något. Vet inte riktigt hur jag ska göra nu, undrar bara om ni har några tips.

Linus

 

Svar: Har du den riktigt tidiga Novoletten så har den ett flänsfäste på förgasaren. Dessa förgasare kan deformeras om man har en tjock och mjuk förgasarpackning i kombination med att man drar åt skruvarna väldigt hårt. Då kröker man förgasarflänsen och den deformationen kan röra sig bakåt till trottelhuset så att trotteln börjar kärva.

Men det kan även vara så att det är själva gasvajern som ställer till det. Kolla att vajern löper lätt och att den inte ligger i skarpa böjar någonstans. Även gashandtaget kan ju kärva om detta har varit demonterat efter ditt skruvande.

Om du misstänker att det är trotteln som kärvar så börjar du med att rengöra den och dess hål i förgasaren i fall det kan vara någon förorening som (sandkorn m.m.) som hittat dit. Trotteln sitter ju med tajt passning spå det behövs inga stora partiklar för att den ska kärva.

Ett trick är att "måla" hela trotteln med en tuschpenna och sedan montera den och gasa några gånger. När man sedan tar ur trotteln ser man vara den varit i kontakt med förgasaren – där är tuschen bortskavd.

Jim Lundberg

Om trotteln kärvar kan man stryka på tusch över hela utsidan. Sedan monterar man trotteln och gasar några gånger. Tuschen skavs bort där det finns kontaktytor mellan trottel och förgasare. Om man behöver putsa på trotteln (eller i förgasaren) så är det vid dessa ytor det ska ske. Fin fil eller finkornigt slippapper är det som gäller.

On
Off

2 kommentarer

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Snart kopplar vi ur - och kopplar i

5 kommentarer

Jim Lundberg: Beskedet vi fick nyss fick av IT-avdelningen är att bytet ska ske under kvällen.

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2023-06

  • Classic Motor 2023-05

  • Classic Motor 2023-04

  • Classic Motor 2023-03

  • Classic Motor 2023-02

  • Classic Motor 2023-01

  • Classic Motor 2022-12

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206