Laddad Lloyd

Laddad Lloyd

Publicerad

Fråga: Hej, jag har en gammal Lloyd Alexander 1959 och har problem med laddningen. Vid den första uppstarten, efter 42 års vila, så funkade laddningen konstigt nog, men efter ca 4 mils körning så lyste laddningslampan. Jag tog isär generatorn och konstaterade att kolen var för korta/nedslitna, medan kollektorn såg fin ut behövde bara lite puts. Satte ihop den med nya kol körde den som en elmotor (a-kopplad) den snurrade på jämt och fint efter montering i bilen så laddade den ca 7 volt.

Tommy

Svar: Bra att du fick ut bilen på vägen igen efter alla dessa år. Smart lösning av generatorn och får du sju volt i laddspänning på en sexvoltsbil tycker jag att du kan vara nöjd. Bra jobbat!

Robert Gustavsson

 

On
Off

1 kommentarer

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Snart kopplar vi ur - och kopplar i

5 kommentarer

Jim Lundberg: Beskedet vi fick nyss fick av IT-avdelningen är att bytet ska ske under kvällen.

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2023-06

  • Classic Motor 2023-05

  • Classic Motor 2023-04

  • Classic Motor 2023-03

  • Classic Motor 2023-02

  • Classic Motor 2023-01

  • Classic Motor 2022-12

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206