Chassinummer på MGA

Chassinummer på MGA

Publicerad

Fråga: Hej, mina vänner! Ägde några gamla Morrisar på 1960-talet.  Kanske de hette Morris Minor? Chassinumret fanns på skottet emellan motorrum/kupé. Nu minns jag inte riktigt men tror att det var likadant på MGA. Fanns det flera bilmärken som hade chassinumret enligt ovannämnda?

Vänliga hälsningar!

Willy

Svar: Det är ganska vanligt att chassinumret är placerat på torpedväggen. Jag tror också att MGA hade numret där. Volvo och Saab har också det på torpeden eller i dess närhet. Läsare får gärna fylla på med fler märken samt kanske bekräfta eller dementera om det sitter på torpedväggen på MGA.

Robert Gustavsson

On
Off

1 kommentarer

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Snart kopplar vi ur - och kopplar i

5 kommentarer

Jim Lundberg: Beskedet vi fick nyss fick av IT-avdelningen är att bytet ska ske under kvällen.

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2023-06

  • Classic Motor 2023-05

  • Classic Motor 2023-04

  • Classic Motor 2023-03

  • Classic Motor 2023-02

  • Classic Motor 2023-01

  • Classic Motor 2022-12

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206