Fram Wild Horse som tappat gnistan

Victoriareklam från 1953.

Fram Wild Horse som tappat gnistan

Publicerad

Fråga: Har köpt en Fram Wild Horse 250 från 1952. Har problem med att den inte ger gnistor hela tiden till tändstiftet, hittar inte heller någon dödarknapp så jag funderar om det har nått med det att göra. För hur annars är det tänkt att man ska stanna motorn? Det finns ju ingen pysventil på motorn heller. Sen så skulle jag vilja veta om det är någon som säljer delar till dom motorerna, det sitter en Victoriamotor i den!

/Micke

 

Svar: Jag har tyvärr inga uppgifter om denna motorcykel, men jag har jämfört olika bilder och då verkar det som att Victoriamotorn i din Fram är samma motor som sitter i Victoria KR 25. I så fall har din motor batteritändning och motorn/tändningen styrs då av ett tändningslås som förmodligen sitter i framlampan. Detta innebär att felsökningen kommer att bli på samma vis som på en äldre bil med brytarsystem: Ström från generatorn till batteriet>till tändningslås>till tändspole>till brytarkontakter.

När det gäller motordelar så får man nog vända sig till ursprungslandet Tyskland. Kolla exempelvis med Victoria-Oldtimer.de. Chassiedelar får man nog söka i Sverige om inte motorcykeln råkar vara en utländsk motorcykel som är dekaltrimmad (endast fått dekaler från svensk fabrik).

Jim Lundberg

Kopplingsschema till Victoria KR 25.

On
Off

2 kommentarer

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Snart kopplar vi ur - och kopplar i

5 kommentarer

Jim Lundberg: Beskedet vi fick nyss fick av IT-avdelningen är att bytet ska ske under kvällen.

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2023-06

  • Classic Motor 2023-05

  • Classic Motor 2023-04

  • Classic Motor 2023-03

  • Classic Motor 2023-02

  • Classic Motor 2023-01

  • Classic Motor 2022-12

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206