Vad saknas i mitt tändsystem?

Bild på Mats tändsystem (svänghjulet saknas). I det inringade området kan det ibland sitta en liten laddspole, men tändplattorna är lite universella och förberedda för att fungera i flera motorkonstruktioner.

Vad saknas i mitt tändsystem?

Publicerad

Fråga: Hej Jim. Det är något som fattas på mitt tändsystem på min JB 150 cc motor.

Mvh Mats

 

Svar: Nja, det ser rätt normalt ut. Jag misstänker att det är området på övre bilden som jag ringat in som ser lite tomt ut. På vissa JB-motorer sitter det en liten laddningsspole på det inringade stället. Denna spole ska då ladda ett batteri som finns på en del hojar med JB-motor.

Tändplattorna är även förberedda för att fungera i andra motorer med olika rotationsriktning på vevaxeln och då blir det lite luckor och tomma hål här och var.

Jim Lundberg

På vissa JB-motorer sitter denna lilla laddspole inklämd mellan ena ljusspolen och tändspolen. Strömmen blir låg och ska bara räcka till för att hålla ett litet batteri fulladdat som ska driva en elektrisk tuta samt parkeringsljus.

On
Off

2 kommentarer

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Snart kopplar vi ur - och kopplar i

5 kommentarer

Jim Lundberg: Beskedet vi fick nyss fick av IT-avdelningen är att bytet ska ske under kvällen.

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2023-06

  • Classic Motor 2023-05

  • Classic Motor 2023-04

  • Classic Motor 2023-03

  • Classic Motor 2023-02

  • Classic Motor 2023-01

  • Classic Motor 2022-12

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206