Kan man blanda in motorfotogen i dieselbränslet till en traktor?

Kan man blanda in motorfotogen i dieselbränslet till en traktor?

Publicerad

Fråga: Kan man blanda in motorfotogen i dieselbränsle till en traktor? Jag har en hel del fotogen kvar sen den tiden, och i så fall hur stor procent?

Hälsningar Jan-Åke

 

Svar: Hej Jan-Åke! Tack för din fråga om inblandning av motorfotogen i diesel som bränsle till en traktor.

Mitt svar blir att det ur flera aspekter inte är lämpligt att blanda/späda ut diesel med ett annat bränsle. Då motorfotogen försvann från marknaden för över 50 år sedan så kan din motorfotogen, beroende på förvaringen, även ha åldrats eller förorenats. Och båda sakerna ställer gärna till det i bränslesystemet.

Har du mycket motorfotogen kvar i bra skick så föreslår jag istället att du annonserar ut det i Classic Motor. För bland veterantraktorentusiaster som äger en ursprungligen fotogendriven traktor kan motorfotogen vara "hot stuff".

Hälsningar

/Per

On
Off

1 kommentarer

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Snart kopplar vi ur - och kopplar i

5 kommentarer

Jim Lundberg: Beskedet vi fick nyss fick av IT-avdelningen är att bytet ska ske under kvällen.

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2023-06

  • Classic Motor 2023-05

  • Classic Motor 2023-04

  • Classic Motor 2023-03

  • Classic Motor 2023-02

  • Classic Motor 2023-01

  • Classic Motor 2022-12

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206