Det blir fullspäckat på Tjolöholm

Det blir fullspäckat på Tjolöholm

Publicerad

Tjolöholm Classic Motor den 22 maj blir fullspäckat med klubbar, utställda fordon, uppvisning av tävlingsbilar och konsert av Arvingarna. Classic Motor är självklart på plats.

Efter två års uppehåll är Tjolöholm Classic Motor tillbaka.

– Äntligen är vi igång igen. Vi tror och hoppas att Tjolöholm 2022 sätter standarden för evenemangssommaren genom att bjuda på en fantastisk träff, säger Fredrik Dahlgren, tf träffgeneral.

Redan i mars var över 50 klubbar anmälda och cirka 1 200 fordon anmälda. Räkna med att det kommer uppemot 70 klubbar och runt 1 500 fordon.

– I år fokuserar vi lite mer på familjen. Förutom de vanliga familjeaktiviteterna kommer vi att satsa extra på musik och mat som ett komplement till alla fantastiska fordon. Sveriges bästa band, Arvingarna, spelar mellan klockan 14 och 15. Det kommer att bli en fullspäckad dag helt enkelt, säger Fredrik som tagit över efter mångårige generalen Christer Olsson som gick bort 2020.

– Han vurmade mycket för klubbarna och för att hedra hans minne har vi instiftat vandringspriset Christer Olssons Pokal som delas ut till bästa monter/utställare.

Nytt för 2022 blir även ett årtalsfält där besökare kan se fordon från ett visst årtal eller decennium.

Som vanligt blir det flygförevisning, marknad och Racing Car Show i röda ladan. Där visas både klassiska rallyjärn som Saab V4 och Lancia Fulvia till Jordan F1 via banbilar som Volvo 850 och Ronnie Petersons Swebe-racer.

Classic Motor kommer givetvis också att vara på plats med Anders Nordner och Robert Gustavsson, i montern kommer även finnas något av Classic Motors senaste projekt.

Länk:

Vägbeskrivning och ytterligare information

 

För att hedra eldsjälen och träffgeneralen Christer Olssons minne (till vänster i bild) instiftas i år vandringspriset Christer Olssons Pokal som går till bästa klubbutställning/monter

Classic Motor är på plats som vanligt, passa på att prata med vår chefredaktör Anders Nordner som debuterar i detta sammanhang.

Ditåt ligger Tjolöholm och där ska vi uppträda den 22 maj, säger grabbarna i Arvingarna. Konserten ingår i entrén.

Numera är Racing Car Show i röda ladan en tradition. 2019 fick vi bland annat se dessa bilar och i år blir det både Formel 1, rallybilar och Ronnie Petersons Swebe.

Flygförevisning? Jadå det blir det även i år!

Traktorer och lantbruksnostalgi kommer att ha en egen hörna på fältet.

On
Off

0 kommentarer

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Snart kopplar vi ur - och kopplar i

5 kommentarer

Jim Lundberg: Beskedet vi fick nyss fick av IT-avdelningen är att bytet ska ske under kvällen.

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2023-06

  • Classic Motor 2023-05

  • Classic Motor 2023-04

  • Classic Motor 2023-03

  • Classic Motor 2023-02

  • Classic Motor 2023-01

  • Classic Motor 2022-12

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206